Klaas Pool

Directeur

Klaas Pool richt zich binnen Versteege Search & Interim-management vooral op de werving & selectie van leden voor de Raad van Toezicht en de inzet en begeleiding van interim-professionals voor het onderwijs (bestuurders, directeuren en MT-leden).

Klaas heeft in 1999 Pool Management & Organisatie (PMO) opgericht, sinds 2020 een onderdeel van de Pool Management Groep, waarvan ook Versteege Search & Interim-management deel uit maakt. Hij voert de dagelijkse leiding.

Zowel binnen de social profit- als de profitsector bekleedde Klaas zelf meerdere directiefuncties. Hij beschikt over ruime governance-ervaring vanuit zijn rol als commissaris/toezichthouder bij meerdere organisaties, zowel binnen het bedrijfsleven als in de maatschappelijke sector.

Klaas heeft zich toegelegd op organisatieontwikkeling en complexe verandervraagstukken. Daarnaast begeleidt hij organisaties bij de werving & selectie van bestuurders, directeuren en toezichthouders.

Klaas studeerde hoger financieel management (HOFAM), volgde op Business Universiteit Nyenrode de opleiding Professioneel Interim Management bij prof.dr. Jaap Schaveling en volgde daar eveneens de Commissarissenopleiding. In 2017 behaalde hij zijn mastertitel MA (Master Leadership, Culture & Change).

Klaas Pool