Interim-management

Binnen uw onderwijsorganisatie kunt u zomaar voor een management- of organisatievraagstuk komen te staan. Op een cruciale positie is iemand uitgevallen of er spelen zaken binnen de organisatie die extra aandacht vragen. Versteege Search & Interim-management beschikt over een uitgebreid netwerk van interim-managers in het onderwijs die u tijdelijk kunnen ondersteunen op strategisch, tactisch en operationeel niveau vanuit een directie- of bestuursfunctie.

Wij werken met een grote groep zelfstandige interim-managers. Alle kandidaten beschikken tenminste over hbo werk- en denkniveau. Zij worden door ons zorgvuldig geselecteerd en beschikken allen over relevante en recente ervaring in het onderwijs.

Interim-management ter ondersteuning bij…

Crisismanagement

  • bij plotseling (gedwongen) vertrek van de zittende bestuurder of schoolleider
  • co-management: ondersteuning van de zittende bestuurder of schoolleider

Projectmanagement

  • initiëren, realiseren van specifieke opdrachten op het gebied van organisatie en onderwijs

Overbruggingsmanagement

  • bij afwezigheid als gevolg van ziekte of anderszins
  • ter begeleiding van herstructurering- en krimpsituaties

Werkwijze

Om voor u dé geschikte interim-manager te vinden, werken wij op de volgende manier:

1. Inventarisatie
Wij verdiepen ons in uw onderwijsorganisatie en in de situatie en vertalen dat in een helder profiel voor de benodigde ondersteuning.

2. Selectie
Met behulp van het profiel maken we een selectie uit ons netwerk van interim-managers. Wij kijken hierbij naar kennis, kunde én naar de persoonlijkheid van de kandidaten.

3. Presentatie kandidaten
U ontvangt van ons een presentatie met de kandidaten. Daarna regelen wij een gesprek met de gewenste kandidaten, waaruit u vervolgens uw keuze maakt.

4. Begin van de opdracht
De interim-manager zal gedurende de eerste weken van de opdracht zorgen voor een concreet plan van aanpak, dat met ons wordt gedeeld. Na eventuele aanvullingen vanuit onze expertise, bespreken we het plan graag samen met u.

5. Tussentijds en afronding
We zorgen voor tussentijdse evaluaties en voor een eindevaluatie waarin de borging van het behaalde resultaat aan de orde komt.

Op zoek naar een interim-manager in het onderwijs?

Heeft u behoefte aan tijdelijke ondersteuning en is uw onderwijsorganisatie op zoek naar een interim-manager? Wij stellen graag onze beste mensen aan u voor!

Neem contact op via 053-200 03 70, stuur een e-mail naar info@versteege-search.nl of laat uw gegevens achter via het formulier.