Kennismeeting Verandermanagement

Op 28 november 2023 organiseren Versteege Search & Interim-management en Pool Management & Organisatie de kennismeeting Verandermanagement. Deze interactieve kennismeeting is bedoeld voor interim-managers en tijdelijk leiders en wordt verzorgd door Dr. Marco de Witte.

Over gedragsrotondes en het zoeken van de afslag

Hoe maak je als interim-manager het verschil?!

Als interim-manager leidinggeven aan verandering confronteert je met een paradox: we moeten in hetzelfde moment leidinggeven aan de veranderopgave en onszelf afvragen of onze leiderschapsstijl en gedragspatronen functioneel zijn om de ‘gedroomde’ bestemming te realiseren. Wat betekent de verandering voor mij en wat moet ik in mijn denken, mijn gevoelens, in mijn gedrag behouden en/of veranderen om het veranderproces niet in de weg te staan? Bij nader inzien zit de interim-manager of veranderaar soms zelf de eigen casus in de weg.

Om deze reflectie op gang te brengen moeten we ons eerst verdiepen in de vraag wat de veranderopgave eigenlijk is. Daarvoor is het onderscheid tussen een wenselijke en werkelijke wereld bruikbaar en moeten we ons afvragen wat daarin de positie of rol van de interim-manager of veranderaar is. Bijdragen aan gedragsverandering en het doorbreken van gedragspatronen, hoe frequent ook aan de orde, is nog zo eenvoudig niet. Soms begrijpen de betrokken partijen de ratio achter het veranderidee, voelen ze ook emotioneel urgentie, maar lukt het ons toch niet de (gedrags)rotondes te verlaten. Dan loont het om een analyse te maken van welke factoren die bepalen of we een afslag weten te vinden.

Deze inzichten helpen om ons eigen gedrag beter te begrijpen, maar we krijgen ook meer inzicht in het effect dat wij hebben op anderen en hoe dat de resultaten van de casus in weg kan zitten. Zo vergroten we de kans op het kiezen van juiste en passende interventies en daarmee de kans op succesvolle gedragsverandering. Bij onszelf en bij anderen.

Interactief en inspirerend

Heb je een thema of issue waarmee je worstelt in jouw huidige opdracht? Of zou je graag een situatie behandeld zien tijdens de kennismeeting? Deel dit dan tijdens je aanmelding via het invoerveld ‘Opmerking (optioneel)’. Marco de Witte zal proberen alle input te verwerken in zijn programma en zoveel mogelijk ingaan op jullie ingezonden vragen, issues of praktijksituaties.

Aanmelden

Je kunt je niet meer aanmelden voor deze kennismeeting.

Programma

Onder voorbehoud

 • 16.30 uur Inloop
 • 17.00 uur Start kennismeeting
  – Welkom en introductie
  – Veranderen doe je met mensen in verbinding
  – Visie op veranderen: over gedragsrotondes en zoeken van de afslag
 • 18.00 uur Pauze
 • 18.30 uur Vervolg kennismeeting
  – Web-analyse
  – De persoon, positie en rol van de veranderaar
  – Vragenvuur
 • 19.00 uur Afronding en drankje/hapje

Locatie

50|50 Hotel Belmont

Goorsteeg 66
6718 TB Ede

T: 0318-482365
W: www.5050-belmont.nl

Nog vragen?

Of wil je afstemmen of de kennismeeting iets voor jou is? Neem contact op met Klaas Pool of Gerard Veger.

Graag ontmoeten we je op dinsdag 28 november! Vanwege beperkte beschikbaarheid van de plekken ontvang je zo snel mogelijk definitief bericht over de aanmelding.